Clara
Hoe gebruik je Clara?

Hoe gebruik ik de Clara app?

Dion Piet avatar
Geschreven door Dion Piet
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe gebruik je onze Clara app?

Voordat je kunt beginnen met het gebruiken van Clara, zal je eerst een Clara gebruiker aan moeten maken op ons platform. Als je dit nog niet hebt gedaan en wat meer informatie over die stap nodig hebt, ga dan naar dit artikel.

Het Welkomscherm

Klik in het welkomstscherm op doorgaan tot je het eerste invoerveld ziet.

Het Inloggen

Voor het inloggen heb je je bedrijfsnaam, gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Je vindt jouw bedrijfsnaam op ons platform onder het menupunt “Account”. Houd er rekening mee dat je jouw bedrijfsnaam op dezelfde manier moet schrijven als vermeld op het platform om succesvol in te loggen.

Je gebruikersnaam vind je onder het menupunt “Clara Users”. Het wachtwoord is niet in te zien op het platform. Als je jouw wachtwoord bent vergeten, verwijder dan je gebruiker en maak een nieuwe aan.

Zodra je jouw bedrijfsnaam begint in te typen, krijg je al enkele suggesties van de app waaruit je kunt kiezen door op de tegel te klikken.

Voeg in de volgende stap jouw gebruikersnaam en wachtwoord toe en klik vervolgens op de knop "Inloggen".

Het Thuisscherm

Het startscherm heeft verschillende functies.

Zoekbalk

Bovenaan het scherm zie je de zoekbalk. Hier kan je een EAN/GTIN, een artikelnummer of een naam invoeren en op enter drukken. Nu zie je onder de zoekbalk een lijst met alle artikelen van je merken die overeenkomen met je zoekopdracht. Selecteer het artikel dat je opnieuw wilt bestellen.

Barcode Scanner

In plaats van het handmatig zoeken kan je ook op de knop “Barcode scannen” klikken. Wanneer je voor de eerste keer op deze knop klikt, vraagt de app je om toegang tot de camera te geven. Klik op "Ok" en sta de toegang toe. Deze hebben we nodig om je camera te gebruiken om de barcode van je artikel te lezen. Als je de camera geen toegang geeft, kan je de barcode scanner niet gebruiken.

Lijst met merken waarvan je kan nabestellen

Onder de barcodescanner toont de app je een lijst van alle merken waarvan je artikelen kunt nabestellen op Clara. Als je een van jouw merken in deze lijst mist, ga dan naar het platform en vraag het merk om toegang onder "Merken".

Het Productscherm

Zodra je naar een artikel zoekt of een barcode heeft gescand, tonen wij jou het productscherm. Hier zie je het merk, de naam en het artikelnummer en eventueel een afbeelding. Onder de artikelinformatie kan je de kleur van het artikel en de maat selecteren evenals het aantal artikelen dat je wil bestellen. Nadat je al deze artikelen hebt geselecteerd, klik je op "Toevoegen aan winkelwagen". Hiermee wordt het artikel toegevoegd en word je doorgestuurd naar de winkelwagen.

De Winkelwagen

In de winkelwagen zie je alle artikelen die je sinds jouw laatste bestelling hebt toegevoegd. Je kunt een artikel verwijderen door op de prullenbak aan de rechterkant te klikken. Onderaan zie je een overzicht van hoeveel artikelen je winkelwagen bevat en wat de geschatte levertijd is.

Wanneer je alle artikelen aan de winkelwagen hebt toegevoegd en klaar bent om je bestelling te plaatsen, kan je naar de kassa gaan door op de knop onderaan het scherm te klikken.

In het volgende scherm word er gevraagd de voor- en achternaam van de klant op te geven, evenals een e-mailadres of telefoonnummer en optioneel een klantnummer. Daarnaast kan je beslissen of je werknemersgegevens wilt toevoegen. Als je dat wilt doen, schuif dan de schakelaar aan de onderkant naar rechts. Deze gegevens vragen wij om je in staat te stellen na te gaan voor wie het artikel is besteld en bij welke medewerker dit artikel is besteld.

Wanneer alle informatie is ingevuld en je klaar bent om jouw bestelling te plaatsen, klik dan op de knop "Bestel nu". Dit opent een pop-over om er zeker van te zijn dat je de bestelling echt wilt plaatsen. Klik in dat geval op "Bestellen". Je kan ook teruggaan en de artikelen in de winkelwagen opnieuw wijzigen. Je weet dat je bestelling is geplaatst als je het volgende scherm met onze Clara clipart ziet. Vanaf hier kun je terug naar Home door op de rode knop te klikken en een nieuwe bestelling te starten.

Bestellingen

Onder "Bestellingen" zie je alle geplaatste bestellingen met informatie over het bestelnummer, merk en datum. Je kan op een bestelling klikken om de klantgegevens van deze bestelling te zien evenals de bestelde artikelen met kleur, maat en bestelde hoeveelheid.

Instellingen

Onder instellingen kun je je gebruikersnaam zien en de taal van de app wijzigen. Je kan ook de status van het delen van analyses in de app wijzigen. Met deze gegevens kunnen we de app verbeteren en kijken of er iets misgaat. Je kan ook beslissen of je wil dat de app automatisch inlogt wanneer je deze opent. Ook kan je hier onze veelgestelde vragen en meer informatie over Fashion Cloud vinden. Als je op een van die links klikt, wordt je naar onze live-chat gebracht, voor het geval je vragen hebt. Ten slotte kan je je afmelden bij de app in de instellingen.