Brand Management
Gegevens uploaden
Hoe upload ik marketingmateriaal?

Hoe upload, bewerk en verwijder ik marketingmateriaal?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Houd rekening met het volgende voordat je begint met uploaden:

• Upload je afbeeldingen in de hoogst mogelijke resolutie. Het DPI-getal doet er niet toe. Fashion Cloud schaalt je afbeeldingen automatisch naar lagere resoluties, zodat retailers kunnen kiezen uit de volgende formaten voor hun applicatiedoeleinden.

Thumbnail (200px)
Medium (1200px)
Large (1800px)
Original

• Als je foto's in zowel CMYK- als RGB-kleurruimten zijn, kun je het beste beide versies uploaden. Wanneer beide versies zijn geüpload:

Geef de CMYK-versie alleen vrij voor de afdruk van het gebruikskanaal. Verwijder het vinkje voor afdrukken in de RGB-versie.

Om je klanten maximaal te laten profiteren van je marketingmateriaal, raden we je aan de volgende punten in overweging te nemen of bestandsvarianten te uploaden.

• hoogst mogelijke bestandsresolutie (max. 1GB)

• Verschillende bestandsformaten (bijv. PDF, JPG, TIFF, PNG, EPS, GIF, MP4)

• Vierkant, liggend, staand formaat

• Verschillende logo's (bijv. negatief)

• CI-richtlijnen

• Tag hashtags en itemnummers

We raden aan om als volgt te werk te gaan:

1. Opstellen van de gebruiksvoorwaarden

2. Maak de categorieën (bijv. logo's, campagnebeelden, POS-materiaal, video's, sociale media)

3. Inhoud uploaden per categorie

4. Vermelding van de gebruiksduur en de gebruikskanalen

Marketingmateriaal uploaden

1. Om nieuw marketingmateriaal voor je merk te uploaden, ga je naar het menu-item Content. Vervolgens klikt u links op het merkprofiel van het merk waarvoor u marketingmateriaal wilt uploaden.

2. Klik nu op Nieuwe map om een map aan te maken waarin je je materiaal kunt uploaden. Als je materiaal wilt toevoegen aan een bestaande map of deze wilt bewerken, ga dan te werk zoals beschreven onder het kopje Marketingmateriaal bewerken.

3. Kies nu een titel voor je nieuwe map en voeg eventueel een titelafbeelding toe. Klik op Opslaan om de map aan te maken.

4. Selecteer de map. Klik op de knop Bestanden bewerken om naar het gedeelte te gaan waar je nieuw materiaal kunt uploaden of bestaand materiaal kunt bewerken.

5. Klik op Nieuwe bestanden om nieuw marketingmateriaal te uploaden.

6. Je kunt afbeeldingen toevoegen via het plusteken. Aan de rechterkant kun je alle relevante informatie voor je materiaal invoeren. Selecteer het seizoen waarin het materiaal moet worden opgeslagen.

De marketingmap die je eerder hebt aangemaakt, wordt vooraf geselecteerd. Als je een bestaande map bewerkt, wordt deze ook vooraf geselecteerd. Stel de toegestane gebruikskanalen in en de periode waarin het beeld toegankelijk is. Klik op Publiceren om de bestanden op te slaan en zichtbaar te maken op het platform.

Opmerking: De bestandsnaam van je marketingmateriaal wordt automatisch weergegeven. Als hier geen artikelnummer staat, raden we je aan dit handmatig in te voeren in het overeenkomstige veld.

Marketingmateriaal bewerken

1. Als je je marketingmateriaal wilt bewerken, klik je op Bestanden bewerken in je map en vervolgens op een van je afbeeldingen.

Nu kun je de instellingen aan de rechterkant aanpassen. Als je meerdere afbeeldingen tegelijk wilt bewerken, selecteer je gewoon meerdere afbeeldingen, pas je de instellingen aan en klik je op Opslaan als je klaar bent.

Verwijdering van marketingmateriaal

1. Als je een map wilt verwijderen, kun je dat doen door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van de map te klikken. Klik op Map verwijderen om de map en de inhoud ervan te verwijderen.